Patim Hashtitis

Abans no exisita aquesta manera de categoritzar el material, i ja fa més d'un any que feiem bromes amb els "#". La més famosa va ser la de "#silenci" quan vam aconseguir callar-nos per dormir una mica en aquell alberg del ben mig de Berlín amb els de classe. Vam inclús fer parodia simbolitzant amb les mans (fent una V amb cada ma i creuant-les). 

Actualment, el terme #Hashtag a sobrepassat fronteres i ja és un fenomen extra-twitter. La primera App més famosa que va copiar la tècnica va ser @Instagram, i era qüestió de temps que arribés a Facebook

De primeres, sense fer un estudi extens, podem dir que s'han detectat dos postures dels usuaris, els que defensen que els hashtags han de ser el més concret possible, (normalment usuaris veterans) i els usuaris que  #posen #hashtags #a #cada #paraula #del #que #postegen. Les dues versions d'usuari són totalment vàlides. Personalment, a mi em molesta una mica als ulls això de tants coixinets junts, alguns sense sentit i crec que només per tenir més likes al Instagram o RT o FAV's al Twitter o suposo que a partir d'ara per tenir més Likes al Fb. I si no és per això que em convencin.

Jo reconec que en alguna ocasió he tingut brots de #Hashtitis aguda la qual es cura sense tractament. i encara no sé si es poden prevenir. Ara bé, la crònica no sé si potser caldria algunes classes "d'educació internautica" i algun que altre fàrmac dels que hi ha al mercat. És pot tenir un TOC de Hashtags? Aquesta obsessió de tenir més interaccions possibles és avaluable amb alguna escala? M'atreviria a definir el terme d'una forma molt provisional (nota mental: cal treballar més aquestes definicions): 

#Hashtitis aguda: Brot idiopàtic en el que l'usuari posa més de 5# en una publicació aïllada.
#Hashtitis aguda recidivant: Brot idiopàtic en el que l'usuari posa més de 5# en una publicació cada cert període de temps.
#Hashtitis crònica: L'usuari perd el control dels coixinets col·locant més de 5# en totes les seves publicacions independentment de l'aplicació que facin servir. 

PD: Vull diferenciar una cosa: és conegut de tothom que actualment la joventut valora més les experiències que les coses materials, i és un dels motius per el qual les compartim, (m'incloc), estem orgullosos de viure-les, però des de el meu punt de vista no té res a veure amb la #Hashtitis.
Estudiant de Medicina
Barcelona

Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada