Les ACO(jonant)E

Tenia raó el meu company Charles quan deia que les coses es poden arribar a fer bé. Que curiós que una de les proves més formatives, rigoroses, preparades, interessants, pràctiques, objectives, vingui donada de fora de la universitat que tant m’agrada i del campus d’excel·lència que té de cognom la meva facultat. És prou interessant que el propi manager la facultat reconegui aquestes proves com de les millors maneres d’avaluar a l’alumnat pel que fa als seus coneixements clínics i habilitats professionals, però en canvi, el seu equip no lluiti aferrissadament cap a un Grau on s’apliquin de forma estandarditzada aquests mètodes. Sí noies, em va encantar fer les ACOE, 20 proves en les quals em van posar a prova com a metge per primera vegada, 20 estacions que em van posar al meu lloc en el món de la medicina, estudiants més amunt o més avall, tots vam sortir amb quina idea de nosaltres mateixos com a metge era l’encertada i que ens faltava per acabar de sortir del niu. 

Sóc estudiant, ja ho sé, i jo no mano en totes aquestes coses. Ara bé, si jo hagués de construir la casa de nou, tinc clar que el 40% d’avaluació continuada mínim de les assignatures, en el qual valorem el conegut a pràctiques s’hauria de puntuar amb aquest tipus de proves. 

Per acabar, per demostrar que no visc al país de la piruleta, com a mínim, recomano que aquestes proves es fessin de forma voluntària al acabar quart curs sempre i obligatòries a l’acabar sisè curs. 

Post-Data: Una llàstima que només 20 companys poguéssim fer-les enlloc de 40 com havien promès. Espero que els que es van quedar fora, vinguin a les properes manis en contra de les retallades; ja que va ser l’únic motiu van referir.

Estudiant de Medicina
Barcelona

Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

1 comentari: