El temps fent de representant

Ja fa més de quatre anys d’aquell dia de presses i corredisses al claustre on un grup d’estudiants que volíem canviar el món dins l’assemblea d’estudaints. “Toni, apunta’t al Consell d’Estudis, tu que ets delegat segur que ho faràs molt bé!”. Dies després a les eleccions érem l’única candidatura, per tant guanyar-me aquella plaça va ser relativament fàcil. Aquí, va començar tot realment, va ser l’inici d’una llarga història.

Als pocs dies era membre de la Comissió Permanent representant als estudiants de Grau. (quan tots els altres cursos feien allò que anomenaven Llicenciatura...). I als pocs dies vaig anar a les Jornades d’Estudiants de Medicina de Catalunya. En molt poc temps estava descobrint tot un món que ni sabia que existia. 

Aquells dies vaig descobrir una de les meves majors vocacions, ajudar a canviar la medicina des de dins, confiant en el sistema, reivindicant el protagonisme dels estudiants en la construcció d’un ensenyament millor. Ara, quatre anys més tard, passades les últimes eleccions i quedant fora d’aquest Consell d’Estudis, trobo que he complert amb els meus objectius, trobo que he posat el meu gra de sorra en aquest pla d’estudis i en aquesta facultat i és una de les coses que n’estic més orgullós. Jo no seria qui sóc, ni hagués conegut a totes les persones d’arreu el món estudiantil amb les comparteixo més del que podia imaginar.


Manifestacions, reunions, assemblees, jornades, diades, congressos, enquestes, tancades, nits a les aules, consells, votacions, urnes, actes, xerrades, debats... i un no parar de substantius que fan d’aquesta experiència, de les més determinants de la meva carrera. Qui anava dir que jo compartiria taula en una xerrada oberta per tots els estudiants de Medicina amb el Conseller de Sanitat i el Degà de la Facultat? Qui anava a dir que organitzaríem una manifestació contra la Troncalitat com la del 5 d’Abril? I la vaga japonesa a la biblioteca del Clínic...?

Com anècdota, sempre recordaré aquell dia on vam intentar que el Cap d'Estudis firmés una carta assegurant que tindriem recuperacions..! Va ser descomunal.

Amb tota seguretat us dic, aprofiteu el vostre lloc de representant, ja sigui al Consell d’Estudis o a la Junta de Facultat o al Claustre, ser i portar la veu de la Facultat i la Universitat, és tot un orgull i una experiència que pot ser inoblidable. 

Estudiant de Medicina
Barcelona


Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada