Entrant al món Trainer

Barcelona
Aquell any no havia pogut fer el TNTQuan era president del CEMCAT, l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) va enviar-nos una invitació al seu esdeveniment de formació, el Training New Trainers (TNT).

Semblava una oportunitat genial que vam oferir als membres del Consell. Es va decidir que hi anés jo, per la meva trajectòria i per el benefici que podria aportar al propi CEMCAT. Aquelles dates però, van ser terribles. Em van posar un examen final al ben mig dels 4 dies que durava el TNT. Així doncs no vaig poder acceptar la plaça i va anar la Laia Cabré en el meu lloc, la llavors vicepresidenta. 

Em vaig quedar trist, però vaig pensar que tindria més oportunitats per fer el curs. Sobre aquell TNT potser en parlaré en un altre entrada. Això no em va parar, i com ja heu vist en anterior posts, vaig aprofitar el meu càrrec a l'associació i el meu lloc de delegat dins la Delegació d'estudiants per impartir tallers i formacions sobre representació i lideratge. 
Vaig haver de superar el handicap de no haver rebut el TNT, però vaig anar trobant prou informació per de forma autodidàctica, endinsar-me en el món de la formació no formal. 


Un moment important, va ser el post-TNT dels meus companys. Tots formats, coneixien un munt de coses que jo no havia sentit mai ni havia trobat enlloc, així que per osmosis, ajudant en els trainings que preparaven a les Assemblees Generals vaig aprendre moltíssim. 
Sobretot vull donar les gràcies a en Pablo Soler i a la Catuxa Maiz, que van ser dos dels que em van fer entrar en aquest món. A la Twinkel per inspirar-me i a la Marta Teller per també donar-me tot el que ella va aprendre durant aquell temps. 

Finalment, gràcies a la Núria Borràs. Ella em va deixar col·laborar en la preparació i facilitació del primer Training Day que va organitzar el Grup de Suport a la Formació de l'AECS. No sabíem ben bé per on començar, però va acabar millor del que haguéssim pogut imaginar. 

Vam convertir el espai del CNJC en una illa deserta, en la que els participants arribarien després d'un viatge en el temps. Qui anava a dir, que jo seria el trainer de l'última activitat del dia? Negociar qui éren els únics que havien de sortir de la illa? Vaig preprar-la, vaig conduir el debat i les conclusions, vaig participar poc i escoltar molt, controlant el temps i vivint l'experiència. Aquell dia el GSF em va  reconèixer la meva feina i la meva passió per la formació i em va incloure al grup de Facebook de Trainers. Un grup en el que cal ser trainer per ser-hi, un grup que ara és la meva família! =) El febrer següent vaig ser seleccionat per el TNT que es va organitzar i a partir d'allà ja vaig ser oficialment trainer d'IFMSA i d'AECS, però això ja serà una altre entrada. 

Espero jo poder ajudar i inspirar tant com m'ho van fer a mi.
Mil gràcies!  

Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada