La paraula clau és: Compromís

Barcelona

He pogut assistir a un debat magnífic i he viscut l'elecció de la seva paraula. Han escollit "Compromís". Èrem a la cova tots reunits per aprendre com fer la recollida d'opinió sobre les assignatures que cursem entre els companys de classe. Jo en aquest cas, he ensenyava com fer-ho. La sorpresa venia des de el principi. Els he avisat que hi havia una trampa en aquesta formació i hem començat  un check-in tant bàsic com efectiu. Ideal per el que anava a ser el meu primer training. "Com et dius, de la classe del qual ets delegat i un adjectiu que et defineixi."

Genial des de el principi. Aquesta situació que no s'esperaven l'han encaixat molt bé, han participat al 100% i això ha estat un factor positiu. Hem començat amb l'exercici de la paraula clau, (no sé si es diu així però a mi m'agrada aquest nom). Consisteix en fer una cascada d'eliminació d'una bossa de paraules fins obtenir la millor de totes. M'explico. Primer he demanat que cadascú en un paper escrivís tants adjectius com pogués en 1 minut sobre les qualitats que ha de tenir un delegat. Seguidament entre 2, n'havien d'escollir 5 entre les llistes de cadascú, després 3 entre 4, cada cop amb la meitat de temps que la vegada anterior. Un cop teníem els dos grups amb sis paraules, ha vingut la part més divertida. En 2 minuts havien de debatre quina era la paraula més important, aquella que era essencial en tot delegat. He pogut assistir a un debat magnífic i he viscut l'elecció de la seva paraula. Han escollit "Compromís".


Durant l'exercici, sense que es donéssin compte han fet servir les seves qualitats de negociació i de lideratge, característiques que floreixen sobretot en situacions de grup. Així que he demanat una ronda d'opinions per comprovar si cadascú estava d'acord amb aquella paraula i m'expliquessin perquè. Trobo que ha sigut la part clau de l'exercici perquè comproves la implicació dels participants en l'activitat i desenvolupen ells mateixos el raonament. Què més es pot demanar? 

Entremig, hem fet altres dinàmiques i al final de tot he fet servir un exercici de la @martatmar amb el que s'han retrobat en el seu rol i amb el seu motiu de ser delegats. 

Durant el checkout, he demanat una cosa, difícil, però que seguiré provant, i és demanar que cadascú digui un aspecte positiu d'un altre participant. El millor és que molts s'han animat a declarar-ho. De les parts més increïbles. sens dubte, però necessites que el grup es conegui molt. 

Gràcies a la Marta, en Pablo, la Catu, en Pep i tots els meus amics que m'han transmet aquesta filosofia de formació, és espectacular. Vull seguir creixent, vull anar a més trainings, vull ser trainer i vull compartir tot el meu coneixement amb les altres persones per ajudar-les a fer el seu camí.


PD: Sobre la paraula, des de el meu punt de vista, és sens dubte de les característiques més importants que ha de tenir un delegat, ja que és el representant de la veu de la seva classe i per tant, ha de ser totalment fidel a l'opinió de la majoria d'aquesta i estar pedent de qualsevol informació que pugui afectar als companys. No els pot abandonar. No obstant, vull dir que tots els altres adjectius de la pluja d'idees són vàlids, ja que entre tots segur que configuren la millor figura de delegat/da.Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada