We Can Make a Difference

Barcelona

 Aquesta tarda havia d'estudiar el MIR, però paral·lelament s'estava a punt de fer un training el qual havia ajudat a que s'organitzés així que com portava bé la feina, finalment he anat.


 El tema era "We Can Make a Difference"
Va sorgir aquesta idea arran de replantejar-nos si dins de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut estem fent un canvi real en les persones a través de molts dels nostres projectes. Tenim clar que hi ha projectes que si ens canvien la vida i ens enriqueixen de forma personal i professional, augmentant les nostres capacitats laborals i mèdiques, com per exemple marxant d'intercanvi a l'estiu a un altre país a conèixer com funciona la sanitat fora de casa nostra. Anem al que vam fer ahir. El formador va ser l'Andrej, actual Regional Assistant per Europa de la federació internacional d'estudiants de medicina (IFMSA). Vam tenir sort de que aquests dies estigues a Barcelona i acceptés la nostra petició de fer aquest Training. Ell es d'eslovenia, per el que vam fer la formació en angles. 

Andrej

Cal dir que els punts forts que van remarcar els participants van ser: El formador, el Tema i que fos en anglès. Així que de cara endavant ja tenim més clar en que hem de concentrar les forces. El training es va dividir en dues parts des del meu punt de vista.

Plaça Cardona, Espai CNJC

Primera Part

Primerament vam fer una reflexió sobre quina manera teniem nosaltres de fer els projectes. El debat es va centrar en el punt de la Necessitat. Realment hi ha una necessitat justificada darrere de cada projecte? Això va fer que els participants s'animéssin a participar des de el minut número 1 ja que hi havia diferents opinions oposades.


 La principal conclusió d'aquest punt va ser: Cal treballar molt bé la Necessitat
 Podem obtenir necessitats de fonts externes com publicacions i també les podem buscar nosaltres (com trucant al banc d'aliments, per exemple, preguntant si els fa falta). Però no inventem necessitats o no perdem quin és el "perquè?" de cada projecte, perquè sinó no sabrem on anem. Així que, parlant de necessitats i de projectes, vam parlar sobre una de les eines més famoses per preparar qualsevol projecte o programa, el mètode NAOMMIE, i el vam relacionar amb el Golden Circle of Leadership de Simon Sinek. Va ser molt "Realize" aquesta part. Vam treballar part per part cadascuna de les parts del NAOMMIE. Et recomano que vegis el video. 
La més interessant va ser la part dels Objectius. Si has fet alguns trainings, ja saps que als formadors ens agrada relacionar la paraula objectiu, amb la paraula SMART. Ara bé, l'Andrej ens la va ampliar a afegint la Evaluació per projectes i la Re-Evaluació afegida si el que estem desenvolupant és un programa (sense temps de finalització definidia). 


Segona Part

Aquí va ser la part en la que vam ampliar més la visió del training. Com fem un canvi REAL a les persones? Calia que abans de parlar sobre el canvi, parléssim de com són les coses i de les coses que estem fent. I per resumir-ho millor veure-ho.

Per una banda, els determinants de la salut, per l'altre les actuacions que podem fer per cada nivell. 
Estem realment actuant a cadascun dels nivells que determinen la salut de les persones? Deixaré que ho reflexionis tu mateixa i em diguis que en penses. 


En aquest moment, vam treballar en equips. Cada un havia de treballar una necessitat de la societat desde diferents nivells dels determinants de la salut. Calia fer tres projectes, un d'ells que no fos ni el del punt 1 ni 2. Intentant anar més enllà, però sempre sent "SMARTER". Vam exposar els treballs.Per acabar el training, vam concloure amb un model que també segurament has vist a classe, sobretot de pneumologia. La teoria del model del canvi en el comportament de les personea. A pneumologia és famós perquè és un dels mètodes més importants per fer que les persones deixin de fumar. 

:)


I si ho apliquem als nostres projectes? 
I si intentem que canvii el comportament de les persones enfront a les nostres causes? No creariem més impacte així? 


Finalment, vam agafar una carta i vam fer una refelxió personal sobre tot el que havia passat. Per mi, un training que provocarà un canvi en la manera de veure les formacions del grup de trainers. Ens donarà força i motivació per fer-ho different i millor. Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada