Quin és el teu Potencial?

Barcelona

“Don’t ask yourself what the world needs, ask yourself what makes you come alive. And then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.” —Harold Whitman

"Penso que dins meu broten coses que puc canviar, altres que m'agradaria potenciar per llavors intentar crear impacte en la meva vida"El títol del training d'ahir es deia: Troba la teva Clau. 
I l'objectiu era aprendre a escoltar el nostre jo interior, la nostra ànima, bramant per aquell propòsit que ens hem marcat nosaltres mateixos a la vida. Assolit? Ja ho veurem. Vaig a explicar a través d'aquesta entrada la formació i que així hi puguis participar des de casa. 

Introduim abans el tema practicant el significat de treure un potencial d'una situació.
Quin potencial trobes en aquesta situació/imatge? Pensa-hi, no cal que contestis. Creus que hi ha alguna/es oportunitat/s en aquesta imatge?


Primera part: Situació actual

Fins aquí

Primer de tot, per començar a treballar en l'autoconeixement cal que fem una reflexió de Quí som. Això pot ser complicat en situacions puntuals de la nostra vida. Cal entendre que són exercicis dinàmics i que els resultats poden variar al llarg del temps. 

El que et demano és senzill i fàcil. Dibuixa un regle. Marca en el número 0 el teu naixement i en el final del regle la paraula "ARA". Marca en aquest regle les experiències o moments que t'han marcat més i han fet que tu siguis qui ets ara. Les coses més importants que han marcat la teva vida.Segons la seva importància pots dedicar més o menys espai del regle. No cal que tingui una escala adient cronològica si no vols. Potser hi ha situacions d'instants que t'han marcat més que anys. 

Quan acabis, pregunta't si podries escollir 5 moments més importants del teu regle. I quan tinguis els cinc moments busca que tenen en comú i en que són diferents. Pensa-hi i si vols comenta el que hagis sentit a sota de l'entrada :). I una pregunta més dificil... podries escollir un sol moment? Sí? Intenta-ho.

Com estic? Com valoro els meus aspectes?

És un bon moment per aturar-nos i fer la "Roda de la Vida" et convido a veure aquest vídeo i practicar-ho no només avui, sinó també repetir-ho dintre de un temps. Quins valors tinc? Els compleixo?

Et convido a que simplement t'aturis 10 minuts a pensar-hi, en silenci o amb música. Pasejant sol pel carrer o escrivint el que sents encara que no tingui sentit. Quins valors són importants per tu? 
Et deixo una llista de valors per si és més fàcil per tu així. 

Segona part: Fortaleses

En aquesta part, treballarem les teves fortaleses. Sovint treballem aquesta part amb un exercici que es diu "DAFO". Aquestes sigles signifiquen Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportuniats.
Normalment et demanaria que omplisis el quadre que t'adjunto. Si vols el pots fer. 

Entre els participants, acostuma a ser més fàcil omplir la part superior del quadre, les debilitats i les amenaces, segurament perquè les tinguem més presents en el dia a dia. Però jo em pregunto, i les fortaleses i les oportunitats? No està aquí nostra la Clau?

Va vinga, intenta omplir el quadre. 


T'ha costat omplir-ho? Espero que no... Però deixa'm ajudar-te en la part de les Fortaleses, que és al que hem vingut. Podries contestar aquestes preguntes? 
Les fortaleses que havies marcat responien a aquestes preguntes? 
Com et sents després de contestar tot això?
Hi ha alguna pregunta que no has pogut respondre?

  1. What is the best thing about you? 
  2. What do you like most about yourself? 
  3. What do you enjoy doing most? 
  4. Tell me about the time when you were at your best? 
  5. What brings out your best? 
  6. What is your most significant achievement? 
  7. What makes you feel you are being who you really are? 
  8. What are you most looking forward to in the future? 
  9. How can your strengths help you in the future?
"Imagina un veler ple de forats que simbolitzen les nostres debilitats. Si ens preocupem en tapar cadascun dels forats, evitarem que el vaixell s'enfonsi. Ara bé, si no prestem atenció a les veles, que simbolitzen les nostres fortaleses, mai avançarem"

Tercera i última part: La Clau

Ryan Allis, cofundador i president de Hive (Hive provides leadership and entrepreneurship training for extraordinary purpose-driven leaders.) va publicar una presentació quan tenia 20 anys sobre tot el que havia après fins aquell moment.  En les quals destaco una diapositiva. Tota la presentació la podeu trobar aquí. 


Expressament, et presento aquesta diapositiva per crear debat. Hi estàs d'acord?
La majoria de participants van estar en desacord amb aquest diagrama i va crear molta confusió. 
És per aquest motiu que Hive ha canviat el model recentment? El que si que vam estar d'acord, és que en el centre, del diagrama, sobretot del segon, hi ha la nostra clau. Agafem aquesta clau i obrim la porta al món que tantes ganes tenim d'anar. 

Espero els teus comentaris i les teves opinions, necessaris per seguir creixent i formant-nos en l'autoconeixment! =)


Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada