Has format part d'un equip?

Barcelona

"Leadership is the art of getting someone else to do something you want done because he wants to do it. - Dwight D. Eisenhower"

Sí, erem a Plaça Cardona :-) 
Per un dia, ens hem mudat!

D'entrants tenim...

Per un dia, s'ha canviat la localització ja que l'Espai Jove de Fontana era totalment ocupat per un altre esdeveniment. Els dos propers trainings es faran un altre vegada al mateix espai. 
Amb aquesta sessió ha començat el segon cicle de formació continuada! Això vol dir que ja van 4/6 trainings fets i això no para! Els formadors avui eren en Pep Iglèsies, Núria Borràs i Marta Miralpeix. Tens ganes de saber que ha passat? Vols reviure el training? Vols fer-ho a casa? Comencem, que se que estaves esperant a que escriguis la entrada. 

Primera part: Lideratge

Què és per tu el lideratge? Creus que lideres la teva vida? Ets una bona líder? Fes.me un favor, tanca els ulls i pensa durant un minut de rellotge, quin és per tu el lider ideal...

Quan acabis dibuixa una forma de persona i dins escriu tots aquells adjectius que t'han vingut al cap en un segon minut que cal que cronometris.  Escriu tants com puguis abans de que s'acabi el temps. 
Ja ho tens? Doncs siusplau, queda't amb sols 3 adjectius. Encercla'lsI ara et preguntes, per què? per què he de fer tot això? Vull que amb aquesta dinàmica tinguis el mateix efecte que la resta dels teus participants, que a través del treball en equip i el debat han arribat a un entendiment seleccionant 5 paraules entre tots. 
Creus que els tres adjectius finals et corresponen a tu? Quan difereixes de la teva propia idealització del lider? Els equips de treball acostumen a estar recolzats per lideratges. Cada equip necessita un diferent tipus lideratge concret en cada moment, quin és el teu rol en l'equip? Ets capaç de portar la dinàmica? Conectes amb els altres? Inspires? Explica la teva experiència als comentaris d'aquesta entrada per a que sigui més participatiu, et contestaré amb les meves opinions i generarem debat. 

Algunes de les paraules que han sorgit en la dinàmica han estat: Visió, empatia, integració, altruisme, benefici de la societat, proactiu, carismàtic... 

Segona part: Treball en equip

Marsh Mallow Challenge

Una bona manera de fer una sessió sobre treball en equip és la dinàmica MarshMallow Challenge! 
En l'enllaç podeu descobrir que és exactament. Segueix la pestanya instruccions per fer l'activitat. 

Resumint, consisteix en que els participants, amb espaguetis, cinta adhesiva i poc material més han de constuir en grups una torre, el més alta possible. A més, els trainers de l'Activa el Teu Potencial han afegit una variant. Que cada participant tingués una limitació. (cec, sord, mut i sense mans) diferent. Què creus que han sentit els participants alhora de fer l'activitat?Creus que la coordinació ha estat essencial? El test i error ha sigut provat? S'han organitzat? 
Ha sigut un caos? es manté en peu la construcció a dia d'avui? I el feedback com creus que l'han donat entre els participants, ho han fet bè? A la propera entrada comentarem com donar opinions més extensament :-) 

Acabant l'exercici hem recordat..


Sabies què TEAM també vol dir... ?

Dilema del presoner

En aquesta part del training, s'ha fet servir la dinàmica RED & BLUE comentada en aquesta entrada per explicar el "Dilema del presoner."
Coneixes que diu aquest dilema i que intenta explicar-nos?

La policia arresta dos sospitosos. No hi ha proves suficients per condemnar-los i, després d'haver-los separat, els interroga i els ofereix el mateix tracte. Si un confessa i el seu còmplice no, el còmplice serà condemnat a la pena total, deu anys, i el primer serà alliberat. Si un calla i el còmplice confessa, el primer rebrà aquesta pena i serà el còmplice qui sortirà lliure. Si ambdós romanen callats, com a màxim podran tancar-los durant sis mesos per un càrrec menor. Si ambdós confessen, ambdós seran condemnats a sis anys.
Suposarem que ambdós presoners són completament egoistes i que l'únic objectiu que persegueixen és reduir la seva pròpia condemna. Cada presoner té dues opcions: cooperar amb el seu còmplice i romandre callat, o trair-lo i confessar. El resultat de cada elecció depèn de l'elecció del còmplice. Desafortunadament, un no coneix què ha decidit fer l'altre. Fins i tot si poguessin parlar entre ells, no podrien estar segurs de confiar l'un en l'altre.

Quines situacions es poden donar?


Què intenta explicar aquest dilema? Què té que veure amb l'Equip?


La confiança és un aspecte clau del treball en equip
la cooperació porta el benefici de totes les parts de l'equip.

Es poden fer servir moltes més dinàmiques per explicar aquest Dilema. Inclús un programa de televisió que és dels meus preferits el fa servir per un concurs. Recordes "Sis a traïcio" de TV3? El mateix programa es definia com un joc psicològic. (video)


Tercera part: Facilitació

A vegades és dificil portar una reunió. En aquesta activitat un moderador havia de conduir un tema complicat a debatre. Per exemple, l'avortament. Els participants enlloc de donar la seva opinió, feien el possible per posar difícil la tasca al facilitador del debat que es poguéssin compartir opinons. 
Canvis de tema, gent parlant sense ordre, participants amb el mòbil....

T'ha passat alguna vegada en alguna reunió? Quina estratègia seguiu per a que no passi?
Establir normes, fer un ordre del dia, limitar el temps dels debats, poden ser alguns petits consells molt útils per fer les reunions més efectives. 

Postres

Hem fet un checkout especial avui. Ens hem conectat en xarxa a traves del fil de llana vermell ----comentant un per un, que era el més important que ens emportavem de la sessió. A tu, quina és la part que més t'ha agradat? 
Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada