Som el Canvi

Barcelona

Al entrar saluda com si fes 6 anys que no haguéssis vist als teus amics
Ikigai (生き甲斐, pronounced [ikiɡai]) is a Japanese concept meaning "a reason for being". Everyone, according to the Japanese, has an ikigai. Finding it requires a deep and often lengthy search of self.Amb aquest trainings s'ha acabat el segon cicle de l'ATP, i així acabem la primera temporada. Els encarregats de facilitar les últimes tres hores hem sigut la Bea Julieta Blanco, la Catuxa Maiz Mazuela i jo mateix.  

Primera Part

Tornem a l'inici

Recomencem. Deixa-ho tot i respon a aquestes tres preguntes.
Deixa temps per respondre, dona't un minut com a mínim per pensar.

En què ets bo/bona?(1')
Què et fa sentir viu/viva?(1')
Què necessita el món? (1')
Tens una mateixa resposta per les tres preguntes?
Els projectes que fas quantes preguntes responen?Et sonen aquestes preguntes? Ha canviat des de el primer cop que les vas respondre? Què és m´es important per tu, l'estrella o el camí que fas direcció l'estrella?
Aquest exercici tant et pot servir per reflexionar el teu dia a dia, les teves decisions, les accions que fas, les coses en les que creus o per redefinir quin és el teu següent pas.
Quin proposit tens? Vas en la direcció que vols? Ets sincera amb tu?

Segona Part

Aquesta part, ha servit per reflexionar i pensar sobre com reforçar les nostres causes. Exposició de 4 eines útils que ens ajuden a dissenyar el pla estratègic de la nostra cuasa.

El Triangle dels Punts de Vista

Quan tens la teva causa seleccionada, es bo que pensis sobre com les persones veuen la teva causa. Tothom ho veu com tu? La opinió pública quina és? 
Segurament hi hagi més de un punt de vista. 
Ara et demano que respecte a la teva causa, cerquis qui fa el rol de "Héroes", qui de "Villanos" i quí de "Víctimas" Com si fos un compte. Defineix-ho i apunta-ho en aquest triangle


Un cop fet... ara refés el triangle, però des de el punt de vista d'ells. 
Dels que estan en contra de la teva causa. 
Segons el seu punt de vista, els Villanos són Herois o són Víctimes de la teva causa?


Model del Canvi de Comportament

Aquest és un model que segurament has vist a classe, (a pneumologia). La teoria del model del canvi en el comportament de les persones. A pneumologia és famós perquè és un dels mètodes més importants per fer que les persones deixin de fumar. :)


I si ho apliquem als nostres projectes? I si intentem que canvii el comportament de les persones enfront a les nostres causes? No creariem més impacte així? Durant aquesta sessió hem pensat accions que féssin evolucionar a les persones. Accions que ajudin a les nostres causes segons quin comportament té la persona enfront al nostre canvi. 


Mapa de poder

Aquesta eina ens ajuda a identificar l'audiencia del nostre projecte o la nostra causa: Quins noms i cognoms concrets posem? Quines actituds tindrem front cadascú?
  • actors 
  • oponents 
  • indecisos 
  • aliats 

Què cal fer després? 
Investigar actors: s'han pronunciat a favor / en contra? Influències? Interessos?
Prioritzar (elegir) aquells amb els que treballarem, sobre els que farem més incidència.

Determinants de les persones. Què puc fer?

Per una banda, els determinants de la salut, per l'altre les actuacions que podem fer per cada nivell.
Estem realment actuant a cadascun dels nivells que determinen la salut de les persones? Estem actuant a cada nivell per provocar un canvi en el comportament de les persones? Què en penses? Com cal repensar els projectes amb tot el que hem treballat avui? Tercera part

Això és tot el que puc escrirue't sobre la part teòrica de l'última sessió de l'ATP. Els participants van exposar en grups les seves conclusions. Pel que fa el blog, encara no hi ha gaire gent que escrigui comentaris a sota, amb dubtes o opinions, però sé pel que em dieu a les sessions que el llegiu. Aixó doncs, estic animant a seguir escrivint. Els participants ens heu donat les gràcies als formadors. Nosaltres ho fem voluntàriament i no pensàvem que tindria tant èxit, així que gràcies per la vostra confiança.

Gràcies per venir a l'ATP, gràcies per llegir el Blog. 
El proper post, parlarem sobre les conclusions de l'ATP dels formadors,
Tenim reunió d'equip aquest cap de setmana!


Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada