Amb gent de totes parts del món

Resident MIR
Barcelona

Fer un training "in English" 
no és el mateix que fer un training Internacional. Training a CNJC Cardona en context del GoSCORP i el SCORA-exchange =)
Entrada especial, en agraïment a la Marta Teller, per haver estat la millor buddy possible en el meu primer training Internacional i alhora en anglès, aquí va el meu relat: 

Avui he fet un training en anglès. La Marta abans de començar (previsora) m'ha preguntat com ho portava, i jo (inconscient) li he dit que bè. Hem preparat flipcharts, hem mirat el timing, tot anava com sempre. Estàvem preparats, a més ens guiàvem amb el darrer training de l'ATP. Anava a sortir tot bé. 

Anava a sortir tot bé fins que m'ha tocat parlar. M'ha passat lo típic. M'he encallat, he començat a suar, les paraules cada cop pesaven més, els llavis no vocalitzaven, el meu cos es movia cada cop de manera més ridícula. Quina vergonya! Després de tant temps esperant una oportunitat per cagar-la d'aquesta manera. 

Per sort la Marta (previsora x2) ja hem tenia el consell preparat "Toni, t'has de preparar més, escriu-te inmediatament les properes frases que diràs i mentalitza't". Dit i fet, voilà! Aquesta tonteria m'ha ajudat moltíssim. Practicant mentalment abans simplement havia de repetir-ho, en el moment que he vist que tot sortia ja m'he sentit més còmode i he pogut començar a ser més espontani, més Toni i els participants ho han notat també. 

Els conceptes fluien, les facilitacions, els debats, els torns de paraula, les preguntes i respostes. Han marxat tots amb un training  d'Advocacy genial. De fet a la Marta li ha dit una participant que havia acabat d'assistir al millor training que li havien fet! Això volia dir que havia anat bé! A mi en James de Taiwan ha vingut i m'ha dit:

Ha estat increíble compartir aquestes converses amb gent de totes parts del món. Parlar aquests temes i veure en directe les opinions de gent com jo de cultures tant diferents ha estat impactant. Gràcies. 
I jo pensant... Patint pel teu anglès..?

En aquell moment he entès que el que havia estat per mi la pèrdua de virginitat en facilitació en anglès pels participants havia estat un training de xoc intercultural... Un xoc que com a trainer he de facilitar, he de buscar, he de conseguir i per tant centrar-m'hi.

No ho pensava i potser és el imput que més valoren en un training així. Parlar en anglès ho pots fer cada dia, pero posar-te a debatre sobre avortament amb gent Africana, Asiatica i Americana no...

Doble lliço apresa avui, Gràcies Buddy, Gràcies AECS & IFMSA.

Sens dubte seguiré treballant per millorar.

Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada