The Lollipop Moment

Barcelona

"Ai AECS, es que m’has donat tant... que ara si pogués també tabraçaria i et diria acau d’orella: gràcies per donarme les millors experiències de la meva vida." [carta completa pendent]Vaig plorar abans de que la Marta enviés la carta. Vaig tenir sort de llegir-la prèviament. Alguns pocs altres la van llegir abans de l'AG ja que hi era entre els documents previs. Els altres els va venir per sorpresa. I es que resulta que la Marta (La meva Lollipop Moment) va llegir una carta de comiat enlloc de presentar-nos el seu informe. Sé que sóc imparcial, però gràcies per fer-ho maco...

I.. ja sabeu que és un Lollipop Moment? La Marta Teller i jo vam tenir la sort de impartir dos trainings la passada Assemblea General de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut. El primer és el que escric ara, el segon que vam donar és el mateix que "Respectes el teu espai?" de l'ATP. 

Primera part: Inspiració Basat en Inspired

Primer de tot vam col·locar fulles grans de paper (flipcharts) al voltant de l'habitació amb les següents preguntes escrites una pregunta pel paper:
  • What does inspiration mean to you?
  • When you are most inspired?
  • When are you least inspired?
  • Who inspires you?
  • What activities inspire you?
  • What places inspire you?

Vam animar als participants en que siguéssin específics, i que era millor posar "Sagrada Família" que "Arquitectura" per exemple. També que si teníen idees en comú les marquéssin amb un asterisc.
A posteriori vam compartir les idees de cadascú posant-les en comú. Sense debatre-les nomes es va opinar sobre unes i altres. Cada persona té una inspiració molt personal i per tant cal respectar-la.
T'atreveixes a contestar-les durant 5 minuts? 

A continuació vam demanar als participants que dibuixéssin el seu Roadmap, que és un dibuix en un din-A4 que els guiés i recordés quines són les seves inspiracions i les coses que no els inspiren o provoquen el efecte contrari (vies mortes)
Inspiration Roadmap: a map they draw which has pictures and words of ideas, objects, places, etc that they can use to inspire themselves.


Segona part: Motivació

Segons la Wikipedia; la paraula motivació deriva del llatí motivus o motus, que significa 'causa del moviment'. La motivació pot definir-se com «l'assenyalament o èmfasi que es descobreix en una persona cap a un determinat mitjà de satisfer una necessitat, creant o augmentant amb això l'impuls necessari perquè posi en obra aquest mitjà o aquesta acció, o bé perquè deixi de fer-ho ».

Altres autors, però, defineixen la motivació com «l'arrel dinàmica del comportament»; és a dir, «els factors o determinants interns que inciten a una acció»

 La motivació és un estat intern que activa, dirigeix i manté la conducta

Tantmateix... a "grosso modo" podem classificar tres estils de motivació segons les emocions que provoquen o amb les que estan relacionades.


T'ho havies plantejat així? Tens equips al teu càrrec? Quines persones treballen millor amb cadascuna de les tres motivacions? Tu en totes les situacions treballes igual? Quantes motivacions apliques en la teva vida personal amb tu mateix i amb els altres?

No som concients, però tenim molt efecte sobre les persones que ens envolten. Per aquest motiu et recomano que miris aquest TEDXToronto de Drew Dudley que parla de "líders quotidiants".Ara ja saps que és un Lollipop Moment
N'has tingut? Ho has fet saber? L'has agraït?


Ara, després de parlar de motivació...
 dibuixaries diferent el teu Inspiration Roadmap?
Per acabar, et deixem els Top Ten Motivational Tips :) 
Gràcies Buddy per fer aquest training junts, ja feia temps que tenia ganes de facilitar amb tu.
Gràcies participants per venir i participar i a tu moltes gràcies per llegir-me!


El proper training que farem és l'inici de la segona edició de l'ATP! Porta per títol "Inside Out", el facilitaran la Lluna, la Marta i en Pau a l'Espai fontana el dia 4/11 a les 18:00h fins les 21:00h. 


Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada