Començant l'esdeveniment

Barcelona

T'has preguntat quin és l'objectiu de l'exercici de Check-in que realitzaràs per començar la teva sessió? Si ho has fet i t'has respost de manera que et quedis satisfet, no et caldrà aquesta reflexió, però si no t'ho has preguntat, et recomano que t'aturis un temps en aquest post

(Primer Post Introducció de les JAF)


El meu exercici preferit per iniciar una formació

La importància del Check-In

L'exercici de checkin d'una formació té molta importància. És la primera carta que mostres als participants com trainer i pot marcar molt la diferència respecte la primera impressió que el participant es porti de tu. Potser pensis que costi ser original amb un Check-In, costa sortir-se dels tòpics més usats ... però vaig a fer-te unes preguntes importants de cara a plantejar-te com començar la teva sessió. 
  • Quin canvi vols aconseguir en el participant després del Check-In?
  • Quin nivell d'atenció / energia vols aconseguir amb el teu Check-In?
  • Quin debrief realitzaràs un cop acabi el Check-In?
Una vegada respostes les preguntes és molt més fàcil ser creatiu, i pensar en una DINÀMICA que introdueixi la teva sessió de forma sorprenent.

Que tota la teva sessió tingui un sentit lògic, i un bon embolcall és un distintiu de qualitat, i un checkin completament encertat serà el teu millor carta de presentació

Analitzem el que vam tenir a les JAF. Inicialment, vam començar amb unes frases molt properes als participants, fent prendre consciència del moment que estaven vivint. Un moment de mindfulness en el propi checkin. "Esteu a punt d'iniciar les vostres JAF, és cert que teniu responsabilitats extrínseques a la formació que rebreu, però aquesta és la vostra sessió i aquí us heu de sentir plenament lliures per gaudir al màxim aquest esdeveniment." PAM, en aquest instant ens adonem que alguna cosa ha començat.
  • Quin canvi vols aconseguir en el participant després del Check-In?
Vull que el participant després del checkin tingui consciència que aquesta en un espai de formació dedicat plenament a ell.
  • Quin nivell d'atenció / energia vols aconseguir amb el teu Check-In?
Atenció plena, amb una energia molt pura, un ambient serè, calmat en el qual el particpante no senti cap cadena voltant. 
  • Quin debrief realitzaràs un cop acabi el Check-In?
La importància de realitzar un bon checkin en les nostres formacions

Davant d'aquestes respostes, cal dir que la sessió de Check-In va durar diverses hores i fins i tot es va partir en dues parts i no va acabar fins al segon dia al dia. Però de les parts principals ocórrer el primer dia a la nit. Te la conte.Fora de la sala, vam sol·licitar als participants que tanquessin els ulls, i els tapem la boca amb cinta adhesiva. D'altra banda deixem la sala a les fosques, amb matalassos a terra i sense objectes perillosos a l'abast. A continuació demanem als participants que es posessin en fila, i en absolut silenci fossin entrant a la sala. Mantenint els ulls tancats, vam tancar la porta i a les fosques completament i en silenci demanem als participants que s'abracessin pel temps que desitgessin, els uns als altres, en parelles, en grups, com volguessin. Òbviament els formadors també vam participar de la dinàmica.


Abraçades en silenci


Els resultats van ser millor del que esperats. Va complir els objectius amb amplitud. Els participants van crear per si sols un primer ambient i clima de connexió. Les olors, el tacte i les emocions eren les protagonistes. Tots notem (m'incloc) la sensació d'inici d'alguna cosa, vam aconseguir consciència de checkin, i vam aconseguir l'ambient idoni per desconnectar del pla social extern i entrar a la nostra petita bombolla.

Rebent el primer feedback

Com és típic en aquests esdeveniments, repartim uns sobres ben grans perquè els participants dibuixessin en ell el que volguessin. La funció del sobre serà guardar tots els apunts que vulguin guardar per portar a casa i que alhora sigui el lloc on els participants puguin deixar el feedback dels altres participants per escrit. Un detall molt màgic que genera #buenrollsimo. 

Els sobres penjats a la paret per guardar records


Sense avisar, preguem posar-nos fent una semicercle en forma de lluna, i al davant col·loquem una cadira que miri cap a nosaltres.


En aquesta cadira haurem de seure, mentre els altres romanen a terra asseguts ...
Vam repartir un sobre, un bolígraf i tants postits com a participants siguem. Un cop ho tinguem tot, ja podem començar. Cada un de nosaltres, d'un en un, pujarà a la cadira una estona mentre els altres escriuen. Durant un minut i mig, la persona que està a la cadira, caldrà que romangui en silenci. En aquests temps els participants escriuen "Què transmet aquesta persona".

En acabar el temps, la persona que es sobre la cadira té 1 minut per "defensar-se" per mostrar qui és, com és, els valors que té, que la motiva ... Després d'això els participants escriuen "Què transmet ara aquesta persona "a la segona cara del postit.
Un cop ha passat aquest temps, posem en el sobre de la persona que s'ha aixecat, els postits els participants. Això es convertirà al final de l'exercici amb el millor regal del training

I així .. què? Hem fet tots l'exercici. Ha durat gairebé 1 hora, però ha estat molt intens. Plors, alegries, emocions, nervis. Com es pot crear aquest clima en tan poc temps? És el poder del silenci?

Una foto que explique como crees que vas a sentirte al final del evento

A continuació vam jugar a aquest joc que anomeno "Photofeel". Tinc un document PDF amb diverses imatges inspiradores escollides arbitràriament. D'aquestes has d'agafar la imatge que més t'agradi i a posteriori, quan tots haguem seleccionat la de cada un, explicar en relació a la foto, com creus que et sentiràs al final del training.

L'objectiu d'aquest exercici és, que al final del taller els participants tornin a la foto i expressin al final de tot, com s'han sentit al final en relació a ella .... Una metodologia senzilla per tancar de forma molt coherent el teu esdeveniment formatiu!

Quin t'agrada més a tu?  

Click per visualitzar el document y baixar-te el jocArribats a aquest punt, ha passat un temps suficient com perquè els participants se sentin còmodes, hem realitzat dinàmiques de "panparticipación" (Cadascú ha dit la seva en el photofeel), dinàmiques on ens hem dit secrets (la cadira) i on ens hem tocat ... hehe
Ja hem creat un clima perfecte per començar a posar-nos en matèria training!

Espero que aquest post et serveixi de molt per al futur.

Toni

Escric per compartir les meves experiències personals sobre formació no formal i medicina. Sóc Trainer d'@IFMSA i #faigmedicina perquè no sabia que fer amb el meu temps lliure | Metge #2MIR16

Si tens un perquè, tens mil coms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada